Geografska pozicija Vrnjačke Banje omogućava njenim gostima da obiđu uzbudljiv i interesantan deo srpske zemlje, bogat istorijom, istorijskim spomenicima, prirodnim lepotama i mnogim manastirima. Bilo da Vas interesuju manastiri ili neosvojive srpske srednjovekovne tvrđave, visoke planine, reke i jezera, kotline, sve to i mnogo više od toga možete posetiti tokom boravka u Vrnjačkoj Banji. Tu su svakako i veliki gradovi centralne Srbije koji plene svojim trgovima i pričama iz prošlosti.

U ovom kraju nalaze se spomenici Raške i Moravske škole, najveći  manastiri raške baštine: manastir Studenica (1196), Žica (1210), Blagoveštenski manastir Gradac kraljice Jelene Anžujske (1272), manastir Ljubostinja (1405), Đurđevi stupovi (1168), Sopoćani kralja Uroša I…

Goč je prepun bujne vegetacije stvorene kombinacijom idealne klime i plodnog zemljišta. Padine su pokrivene gustim bukovim i četinarskim šumama, šljivicima, vinogradima i brojnim malinjacima.

Zapadna Morava je pravi izazov za ljubitelje ribolova i osveženja. Svi posetioci Vrnjačke Banje koji vole reku i sportski ribolov mogu uživati i u Podunavačkim barama, koje se nalaze na Zapadnoj Moravi, 10 km od Vrnjačke Banje, gde se održavaju velika sportska takmičenja.

U blizini Vrnjačke Banje nalazi se aleksandrovačka Župa, poznati vinogradarski kraj. U mnogobrojnim župskim vinarijama možete probati neka od najkvalitetnijih vina kako od uvoznih tako i od autohtonih sorti.

Za ljubitelje adrenalina, preporučuju se različiti vidovi specijalnog turizma kao sto su rafting, paraglajding, skokovi iz aviona, skijanje na Goču…

 
 

Podelite